Det melder Harstad Tidende.

Snurrevadbåten ligger ute til salg hos Maritime Competence.

Da Fiskeribladet intervjuet rederne i april 2017 i forbindelse med overlevering av båten fra Viknaslipen, kom det frem at målet var å satse på levendefangst.

John-Hugo Olsen sammen med sønnen Lars-Anton om bord på «Aunegut». Foto: Jon Eirik Olsen

– Underveis er det en målsetting å komme i gang med levendefangst. Vi er nybegynnere i faget, og må lære oss alt fra grunnen av. Men ved hjelp av gode kolleger blant mer erfarne fiskere og ved landanleggene tror jeg det skal fungere greit etter hvert. Vi har i hvert fall fått en båt med all den teknologien som trengs, sa John Hugo Olsen den gang.

Slet med barnesykdommer i ett år

Fiskeribladet skrev i 2018 at båten hadde slitt med barnesykdommer et helt år. Det som skulle være effektive dager på fiskefeltet med en flott ny båt, var blitt en sammenhengende rekke med feil og reparasjoner. Til slutt måtte John-Hugo Olsen i 2018 gå tilbake til byggeverftet med «Aunegut». Olsen la til at en del underleverandører hadde sviktet i båtprosjektet.

Sprang lekk to ganger

Til Fiskeribladet den gang sa Olsen:

- For vår del ble enkelte ting vanskelig å finne ut av. Og ikke uten dramatikk. Båten sprang faktisk lekk to ganger. Det gikk heldigvis bra, men vi måtte begge ganger på slipp umiddelbart, sa rederen i 2018.

Fiskeribladet kjenner ikke årsaken til salget, og har ikke lyktes å få tak i rederne for kommentar til saken.

Fartøyet er oppført med følgende fiskerettigheter som også er til salgs:

Konsesjoner og deltakeradganger for «Aunegut», samt årskvoten i adgangsregulerte fiskerier. Foto: Skjermdump fra Fiskeridirektoratets fartøyregister
«Aunegut» på 14,99 meter - her fotografert på vei hjem til hjemmehavna i Harstad for første gang etter overleveringen fra Viknaslipen. 14. april i 2017. Foto: Jon Eirik Olsen