I fjor foreslo Fiskeridirektoratet at det ble avsatt et kvantum makrellstørje til rekreasjon- og merk- og slippfiske.

Nå har direktoratet gitt 18 lag tillatelse til å delta i merk- og slippfiske, i tillegg til rekreasjonsfiske etter makrellstørje. Seks lag får delta i rekreasjonsfisket etter makrellstørje.

Lagene får lande en størje per båt til matauk.

Stor interesse

Totalt har over 200 personer meldt seg på til fisket, enten gjennom et lag eller ved å melde seg til mannskapspoolen. Fiskeridirektoratet har med god bistand fra Havforskningsinstituttet, brukt mye tid på å få oversikt over kvalifikasjonene til alle som har meldt seg på til fisket, heter det i en pressemelding.

I september i fjor tok sportsfiskere årets første makrellstørje på stang.

Egen pool

Alle som melder seg på til merk- slipp og rekreasjonsfisket etter makrellstørje, og som oppfyller vilkårene for å delta i fisket, er automatisk kvalifisert for å stå oppført i mannskapspoolen. Lagene som får adgang til å delta i fisket kan hente ekstra mannskap fra mannskapspoolen dersom det av ulike grunner skulle bli nødvendig, heter det i meldingen.

Det er kun tillatt å fiske etter makrellstørje dersom du fisker med et lag som er godkjent for fiske. Dersom medlemmer i mannskapspoolen fisker etter makrellstørje uten å delta med et lag som er godkjent for fiske, vil dette være et brudd på vilkårene i tillatelsen som blir sendt ut. Personen vil bli slettet fra mannskapspoolen og ytterligere oppfølging vil bli vurdert, advarer direktoratet.

Lag som får delta i merk- slipp og rekreasjonsfisket er:

Team Offshore Hunter

Team Tuma Thun

Team Vardøy

Team West Coast Tuna

Team Smørholm

Team Frøya

Team Morild Tuna Crew

Team ABU Techno Troll

Team Atlantic

Team Blega Southerntuna

Team BigBlue

Team Berentsen

Team Trøndertuna

Team Seeberg

Team Shimano

Team Lærdal

Team FairyTails Fishing

Team Big1

Lag som kun får delta i rekreasjonsfisket er:

Team Averøy 1

Team Fredrikstad

Team Hardangertrolling

Team Holte

Team Ferd Actin

Team Vestom