Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) meldte kl. 17.15 mandag at de hadde igangsatt søk etter en savnet fisker i området rundt Rott utenfor Tananger.

Redningshelikopter, Kystvakt og Redningsskøyte ble utalarmert. Det pågikk en stor redningsaksjon utover mandag kveld og natt til tirsdag, hvor det ble søkt med helikopter, båter og til land.

Klokken 02.35 ble søket avsluttet.

– Søk etter savnet hummerfisker avsluttes uten funn. Hovedredningssentralen ønsker å rette en stor takk til alle ressurser som har bidratt i søket, skriver HRS på Twitter.

Videre søk gjennomføres som søk etter antatt omkommet, og koordineres av politiet, melderVG.

Gjenopptar trolig søk

Pårørende er varslet, opplyser operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt til avisen. Hun sier at søket trolig vil gjenopptas tirsdag men at dette avhenger av tilgang på utstyr og strøm- og værforhold. Politiet vil da vurdere hvilke verktøy som vil være best videre i søket. De har blant annet undervannskamera tilgjengelig til bruk.

Fant båten

HRS meldte i 20-tiden mandag kveld at det var gjort funn av båten til savnede i området sørvest av Rott.

– Han er svært erfaren, godt kjent i området og har drevet med dette i årevis. Han har ikke kommet tilbake til ventet tid, sa redningsleder Edvard Middelthon til NRK Rogaland mandag kveld.

Været har vært en utfordring for letemannskapene, det har vært mye sjø mandag kveld og natt, med liten kuling fra sørøst. Natt til tirsdag var det ventet opp i sterk kuling og 20 m/s, ifølge Yr.no, som har sendt ut gult farevarsel for området.