– Vi har vist at dette er mulig, både biologisk og økonomisk.

Selv om Norcod-sjef Christian Riber snakker til oss gjennom et lite Teams-vindu, oser det optimisme over fjellet.

Det Trondheim-baserte selskapet publiserte torsdag sin rapport for tredje kvartal. Den viste en omsetning på 15,9 millioner kroner, og et tap på driften på 8,1 millioner kroner. Men volumene er fortsatt beskjedne.

– Vi venter at det blir positivt driftsresultat allerede i fjerde kvartal, og i alle fall i første kvartal, sa finansdirektør Kia Zadegan.

– En nydelig fisk

Administrerende direktør Riber melder om en god produksjon.

– Det er god vekst, med en fôrkonverteringsrate på 1,01. Det er ekstremt bra, og bedre enn ventet, sa han.

I tillegg er torsken de produserer, som er sjette generasjons oppdrettstorsk, langt bedre egnet enn oppdrett enn tidligere generasjoner, er mantraet fra Norcod.

– Denne er helt annerledes, og veldig positiv å jobbe med. Det er lav dødelighet, ingen sykdommer og ingen kannibalisme.

Fisken er visuelt sett også meget pen, skal vi tro Riber.

– Det er nydelig fisk, som blir stilt ut i butikker og på restauranter.

Selskapet melder om sterk etterspørsel, særlig fra Nord-Amerika.

Økte kostnader

Finansdirektør Zadegan melder at de, som resten av verden, merker en generell prisvekst.

– Transportkostnadene øker eksponentielt for tiden, sa han.

Direktøren melder at andre kostnader også øker, som på fôret.

Mer slakting fremover

Norcod er i gang med slaktingen av første fiskegruppe, hvor estimert slaktevolum totalt er 5.000 tonn.

– Jeg tror vi overgår estimatet, men jeg vil heller være litt for forsiktig, sier Zadegan.

Rundt halvparten av fiskegruppen skal slaktes ut i første kvartal 2022.

– Allerede har volumene økt fra det vi slaktet i tredje kvartal.

Andre produksjonsgruppe er allerede i sjøen, mens tredje grupper nylig ble klekket, og produseres på land.

– Tredje gruppe skal settes i sjøen på slutten av våren 2022, eller tidlig på sommeren, opplyste Zadegan.

__________________________________________________________________________________________________

Har du lyst til å lese flere saker fra sjømatnæringa? Prøv et abonnement på IntraFish - kun kr. 1 første måned!