Det skriver Fiskarlaget på sine hjemmesider.

Fiskarlaget sendte for noen uker siden brev til Fiskeridirektoratet. Der viste Fiskarlaget til at i enkelte fangstområder i Nord-Norge er fartøyene eksponert for værmessige utfordringer som gjør at låssetting i slike havområder tidvis ikke er særlig egnet.

Låssetting

Å låssette fisk betyr at fisk som er fisket, oppbevares/lagres i not/notinnhegning i sjøen til den er klar for levering.

En låssettingsplass karakteriseres av at den er godt skjermet for vær og vind, ikke har for mye strøm og har tilstrekkelig dybde, oksygen og saltholdighet.

For å legge til rette for at også samfiskefartøyene kan gjennomføre sitt makrellfiske, ba Fiskarlaget om at det ble gitt tidsbegrenset fritak fra påbudet om låssetting av makrellfangster som er samfisket, slik en har hatt i fisket etter norsk vårgytende sild.

Torsdag kom avklaringen som innebærer at det innføres et tidsbegrenset fritak fra kravet til låssetting i fisket etter makrell for resten av dette året.

– Vi er glad for denne avklaringen og dette vil ha mye å si for gjennomføringen av makrellfisket for denne flåtegruppen, sa leder Kjell Ingebrigtsen til Fiskarlaget.