I en pressemelding opplyser Redningsselskapet at Rikke Lind fratrer som generalsekretær i Redningsselskapet 1. desember.

– En fantastisk seilas går mot slutten. Jeg vil takke alle ansatte og frivillige for ni givende år, sier generalsekretær Rikke Lind, etter å ha informert ansatte på et allmøte tirsdag. 

Rikke Lind gir seg i Redningsselskapet etter ni år. Foto: Redningsselskapet

Lind skal over i stillingen som administrerende direktør i togselskapet SJ Norge. Det går frem av en pressemelding fra togselskapet. Lind starter i jobben den 10. januar 2022 og erstatter Lena Angela Nesteby, som har vært konstituert administrerende direktør siden i sommer.

Lind ble ansatt som generalsekretær i august 2012. Siden den gang har organisasjonen vært gjennom en omfattende omstilling med en tryggere kyst som resultat. Redningsselskapet er i dag større enn noensinne, med over 320 ansatte, 3000 frivillige, 120.000 medlemmer og 53 bemannede redningsskøyter.

Sentralstyret i Redningsselskapet innleder nå en prosess for å finne riktig person til å ta over stafettpinnen etter Rikke Lind. Direktør prosjekter Martin Fuhr Bolstad vil fra 1. desember fungere som generalsekretær inntil ny kommer på plass.